9. okt. 2013

Pitabrød fra Karoline

Brød til 10 - ca. 10 stk.

25 g gær
1½ dl vand
1½ dl mælk
½tsk sukker
½tsk groft salt
150 g grahamsmel (ca. 2½ dl)
275 g hvedemel (ca. 4½ dl)

Bagetid: Ca. 10 min. ved 200°.

Rør gæren ud i lunkent vand og mælk (lillefingervarmt). Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt af hvedemelet tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk den med et låg eller alufolie og stil den til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 10 stykker og form dem til boller. Rul bollerne flade (ca. 12 cm i diameter). Lad dem efterhæve på bagepapir eller smurt bageplade i ca. 10 min. Vend pitabrød med en paletkniv. Bag pitabrødene midt i ovnen.

Kan fryses og smager rigtig godt når de herefter varmes

http://www.arla.dk/opskrifter/Pitabrod-med-grahamsmel/

Ingen kommentarer: