14. feb. 2013

Oksemørbrad

Fandt denne lækre opskrift som snart skal prøves

1 oksemørbrad på ca 1000 gr.
½ l fløde kaffefløde kan også bruges.
ca 500 gr champignoner helst friske.
250 gr. gorgonzola ost (efter behov)
evt. lidt hvidvin 1-2 dl (efter behov)
salt
peber
smør eller olie til grydestegning


Brun oksemørbraden på alle sider i en gryde. krydr med salt og peber. Mørbraden tages af og sættes i et smurgt ovnfast fad. Skær champignonerne ud i passende str. og læg dem ved stegen, tilsæt fløde. Fordel gorgonzolaen rundt på stegen og på champignonerne. Fadet sættes ind i forvarmet ovn ved 180 gr. og steges i ca 20-30 min. alt efter tykkelse og hvor rød den skal være. stegen tages op og ligges i folie og skal hvile i ca 15 min. Imens stegen hviler, hældes derefter champignonerne og væden op i en skål som derefter sies groft så der stadig er lidt af gorgonzolaen tilbage på dem. Hæld champignonerne ved stegen når den er blevet skrået ud og klar til servering. Resten af fløde/gorgonzola væden kan laves til en lækker sauce, ved at tilsætte lidt mel og evt. mere gorgonzola, fløde/mælk samt salt og peber. Som tilbehør kan bruges feks. røsti kartofler med eller uden gorgonzola stykker oven på (se evt.min opskrift: kartofler med gorgonzola, under tilbehør), salat eller ovnbagte grøntsager.

Tips:

Man kan også bruge en anden slags okse steg istedet for oksemørbrad, feks roastbeef eller couvette. Følg da bare stegeinstrukserne på kødets pakke og tilsæt ingridienserne på samme måde som beskrevet ovenfor.

Ingen kommentarer: