15. jan. 2012

hummus...

I går fik vi lækker hummus...


Super nem humus

3 dl kikærter (250 g) 2 fed hvidløg ½ dl olivenolie 2 spsk. citronsaft ½ tsk. stødt spidskommen eventuelt 1 tsk. tahin (sesampasta) salt og peber
Fremgangsmåde:
Tilberedningstid: Min. 11 timer.
Arbejdstid: Ca. 15 min.
Sådan gør du:
Dag 1: Læg kikærterne i en skål og dæk dem med vand. Læg noget over skålen og stil den i køleskabet i min. 10 timer.
Dag 2: Hæld kikærterne i en sigte og skyl dem i koldt vand. Put dem i en gryde og fyld vand i, så det dækker kikærterne.
3. Læg låg på og sæt gryden på kogepladen. Skru helt op for varmen, indtil vandet koger.
4. Skru lidt ned for varmen og let eventuelt lidt på låget. Kog kikærterne i 1 time.
En time senere...
5. Lad kikærterne køle af, skyl dem eventuelt i koldt vand.
6. Put kikærterne i en blender eller foodproccessor. Tilsæt hvidløg, olie, citronsaft, spidskommen, og tahin. Blend det hele sammen.
7. Tilsæt eventuelt mere citronsaft eller noget vand, hvis du synes, humusen er for fast.
8. Smag til med salt og peber og servér (eller put hummus i en lille bøtte og tag med på madpakke).

Ingen kommentarer: