15. jan. 2012

Rundstykker

I går aftes lavede jeg denne dej og i dag til morgen var der lækre ny bagte rundstykker klar på 1/2 time.

 koldhævede rundstykker:

5 gr gær
2,5 dl lunkent vand
1 dl kærnemælk eller let yoghurt naturel
2 1/2 tsk salt kold
1 lille tsk sukker
300 gr italiensk hvedemel (00)
200 gr hvedemel birkes
Det hele røres med håndmixeren og æltes derefter på køkkenbordet til man ikke orker længere – har man røremaskine, da røres 6 – 10 min., æltning ikke nødvendig. Rulles ud i lang pølse. Skæres i 10-15 stykker. Tag et stykke fra til fordej. Tril rundstykker og vend dem i birkes. Sæt på bagepapir, dæk med fugtigt viskestykke og et stykke plastik ovenpå. Står køligt til næste morgen. Efterhæver mens ovnen varmes til 225 gr. Sprøjtes med vand, bages ca. 10 minutter. Husk at sprøjte en ekstra gang mens rundstykkerne er i ovnen. Kan fryses. Sæt direkte fra fryseren i 225 gr varm ovn i 3-4 min. Står derefter på bagerist i 10 minutter.

Ingen kommentarer: